خدیجه جلالی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه ضمن تبریک فرارسیدن سالروز ولادت حضرت زهرا(س) و تبریک این روز عزیز و فرخنده به همه ی زنان و مادران ایران اسلامی اظهار داشت: سبک زندگی حضرت فاطمه(س) چه در عرصه همسرداری و تربیت فرزند و چه ورود به عرصه های اجتماعی و به خصوص دفاع تمام عیار از ولایت، حاوی برترین معارف و درس هایی است که اگر جامعه ما به خصوص زنان و دختران به آن ها در عمل پایبند باشند، در مسیر سعادت حقیقی دنیا و آخرت گام برمی دارند.
وی افزود: زنان در جامعه ما نیمی از پیکره اجتماع را تشکیل می دهند و لذا با توجه به اهمیت این موضوع، علاوه بر نقش همسری و نقش مادری، جایگاه ممتازی در رشد و اعتلای جامعه ایفا می کنند که به ویژه در ابعاد فرهنگی، اجتماعی و تربیتی و آموزشی، این مساله حائز اهمیت بیشتری است.
جایگاهی که سعادت یا شقاوت جامعه بدست آن است
مدیر مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر تهران همچنین گفت: اگر ما به روایات اهل بیت(ع) و نیز بیانات امام و رهبری و دیگر بزرگان توجه کنیم به خوبی درمی یابیم که به جهت اهمیت جایگاه زن در خانواده، سعادت و یا شقاوت جامعه تا حدود زیادی بستگی به همین مساله دارد و از این رو در یک جامعه اسلامی باید بیشترین اهمیت و توجه به این امور صورت گیرد.
وی با بیان این که سیره و کلام نورانی حضرت زهرا(س) می بایست به فراخور زمانه در سطح جامعه تبیین و تحلیل شود، ابراز داشت: کسانی که به تأسی از تفکرات غربی مدعی طرفداری از زن هستند، گاه قدرت تبیین و تحلیل مقام و جایگاه رفیع و شامخ زن را ندارند و لذا هر از گاهی با بیان اندیشه های مختلف و معارض با دین، عملاً زن را به قهقرا می برند و تنها چیزی که به این طریق نصیب زن نمی شود، آرامش و آسایش واقعی اوست.
اهمیت تربیت فرزند نباید کمرنگ شود
استاد حوزه علمیه خواهران همچنین گفت: یکی از رسالت های مهم زنان جامعه ما علاوه بر بحث همسری، ناظر به جایگاه مادری و تربیت فرزند است و آن چه مهم است این که نباید بگذاریم اهمیت تربیت فرزند به خصوص در روزگار کنونی کمرنگ و تضعیف شود.
وی افزود: بی شک فاطمه زهرا(س) از جنبه ها و ابعاد گوناگون از جمله تربیت فرزند، بهترین الگو و اُسوه هستند که البته ما در الگوگیری از ایشان باید یک نگاه درست و منطبق بر شرایط زمانه داشته باشیم چه آن که برپایه روایات دینی ما باید فرزند زمانه خویشتن باشیم.
بُعد عاطفی وجود زن؛ موهبتی از سوی خدا
وی گفت: بُعد عاطفی و احساسی زن بر اساس نوع خلقت و فطرت او در بحث تربیتی بسیار مهم و حائز اهمیت است و خدای متعال این بُعد خاص را به مردان در نوع آفرینش آن ها نداده و لذا این مساله موهبتی از سوی خالق متعال در حق زنان می باشد.
جلالی بیان داشت: متاسفانه این بُعد مهم از وجود زن در تمدن مادی عملاً در حال فراموشی است، چه آن که فرهنگ و تمدن غرب با کشاندن زن به سطح جامعه، وقت و توان او را به جای همسرداری و تربیت فرزند در خانه گرفته و به بهانه و اسم فعالیت اجتماعی، زنان را از مسیر اصلی وظایف خود دور ساخته است.
نگاه اسلام به کار کردن زن در بیرون از خانه
وی همچنین افزود: تعالیم ناب اسلام به ما گفته که نان درآوردن وظیفه اصلی زن نیست و اگر کسی نیز بر حسب ضرورت متولی این امر شد، باید متوجه باشد که مهم ترین اصل در تشکیل خانواده یعنی نقش همسری و مادری و تربیت فرزند نباید به این خاطر تحت الشعاع قرار گیرد.
مدیر مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر با اشاره به این که رویکرد انقلاب اسلامی به زن و جایگاه آن در خانواده زمینه ساز بسیاری از توفیقات و تحولات شد، ابراز داشت: خوشبختانه با پیروزی انقلاب اسلامی و بر اساس بیانات و رهنمودهای حکیمانه و متعالی امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری، نگاه تحول آفرین و در عین حال خردورزانه ای در این بخش را شاهد بوده ایم، اما به هر حال نمی توان از تأثیرات فرهنگ غرب بر جامعه ایرانی به خصوص بخش زنان غافل شد و آن را نادیده گرفت.
لزوم تعمیق محبت در خانواده بر اساس تعالیم دینی
وی همچنین در خاتمه سخنان خود با تاکید بر لزوم معرفی شاخصه های سیره و سبک زندگی صدیقه کبری حضرت زهرا(س) گفت: ما باید بتوانیم بر اساس فرهنگ و معارف اهل بیت(ع) به خصوص سبک زندگی فاطمی، محبت و صمیمیت میان زوجین و فرزندان را در کانون خانواده تقویت کنیم و به جایگاه زن در امر تربیت فرزند اهمیت فوق العاده ای بدهیم چرا که بانوان و مادران، نسل آینده را می سازند.
۳۱۳/۸